Pass HR Services

Proeven van Human Resources: een dag onder de vleugels van Pascale Wijnandt.

Tijdens onze kijkstage een dagje meelopen met een manager om zo de managementtaken te observeren en een beter beeld te krijgen op welke manier er gewerkt wordt in de “echte” bedrijfswereld. Na wat surfen op het internet om een leuke stageplaats te vinden, kwam ik op de website van Pass HR services terecht. Een klein maar professioneel bedrijf dat veel waarde hecht aan de persoonlijke aanpak van vacatures en goede klantenrelaties. Pass HR services heeft klanten over heel België en zoekt veel verschillende profielen. Door mijn interesse in Human Resources was de keuze voor hun dan ook snel gemaakt. Na een mailtje kreeg ik positief antwoord en mocht ik de zaakvoerder Pascale Wijnandt een hele dag volgen. Wanneer ik ‘s morgens thuis vertrok, maakte ik mij de bedenking wat ik zou zien en of het wel interessant zou zijn. Ik dacht dat een kijkstage als eerstejaarsstudent niet veel zou inhouden, dat het eerder saai zou zijn. Die angst bleek ongegrond, de dag bij Pascale en haar sympathieke collega’s vloog voorbij. Ik heb van heel veel verschillende aspecten van de bedrijfsvoering mogen proeven; meetings, telefoontjes met klanten en leveranciers, werken met de database, overleg met de medewerkers en een screeninggesprek. In de meeting mocht ik mijn mening naar voor brengen en tegelijk kritisch zijn tegenover de ideeën die gesuggereerd werden. Ook mocht ik de telefoontjes van Pascale en haar medewerkers meevolgen, hierdoor heb ik al heel wat kunnen oppikken in verband met het omgaan met klanten en mogelijke sollicitanten. Door het volgen van het screeninggesprek ken ik het verloop van het gesprek, na het overlopen van de cv en het stellen van bijkomende vragen worden er nog testen afgenomen om zo het ideale profiel te vinden voor de klant. Er heerst een heel open sfeer op kantoor en iedereen mag zijn mening uiten, hierdoor is er een heel nauwe samenwerking tussen de collega’s, iets wat zeker bijdraagt aan de goede dienstverlening van Pass HR services.

Anouk Degrave
Student Office Management
Artevelde

Deel dit artikel: